Lördag igen :)

Vaknade med huvudvärk imorse. Inte den härligaste känslan, men en Ipren och lite frukost senare så känns det som att den är på väg bort. :)

Igår var det fredagsmys här hemma, egengjord pizza bakad med massa kärlek, och sen lite chips framför Disney Playground och Nalle Phu, för att avlutas med massa bus och höga skratt. Härligt! Haft en sån otrolig jobbig vecka, att det var förlösande för oss båda att bara skratta så vi kiknade. :)

Idag ska vi leka med J och hans lilla tjej om de är friska, annars åker vi nog med mormor och morfar ut till min farmor och farfars grav och tänder ljus, för att sen kanske åka ut till minneslunden där min mormor och morfar ligger för att tända där också. De senaste åren har jag inte kommit ut dit, och brukar tända ljus hemma och tänka på dem. Men ibland känns det skönt att åka ut och "hälsa på" så att säga.

Ska tända några ljus i helgen?

Ja, Halloween idag också. Jag ville göra en pumpa först, men så insåg jag "varför då?". För en kväll? Vi har ju inte ens en uteplats att ställa den på.. nä. I år får Halloween vara för mig.

Ska du fira Halloween?







Ja, vad...

0-63df274e365ed9e42dc9ba019da33ee9.png

Ja, vad ska man säga? Idag är ingen bra dag. Inget jag gör duger för lilla fröken här hemma. Och efter att hon var ensam fem minuter i sovrummet såg det ut så här. Orken rinner ur mig. Hon vill gå ut -men inte klä på sig. Hon vill gå hem - men inte gå in. Kamp och åter kamp. Och efter samman drabbningen vi hade i trappen efter vi varit och fikat, vågar jag nästan inte gå ut igen.. Snart blir det nödlösning med tidigt lördagsgodis och film!


jag gör...

0-202eb73f187d9160abc6fb42990c7678.png

jag gör annat än bara fikar och tänker på mat. Faktiskt så gör jag det, även om det inte verkar som det när man blickar tillbaka i bloggen.. Nå väl. Sitter med al och njuter av vår lediga dag just nu :) snart ska vi dra oss hemåt igen.. Vad gör du just nu?


they're back!...

0-7fa14e5f6b9ed44e701c9534db6bbb0c.png

they're back! Prövade du dem förra gången de försökte?


så sugen...

1cd0ded133b63b5b4950c90fd87b1168.png

så sugen på choklad just nu. Lugna gatan på jobbet, längtar mest bara hem till J's famn och en film. Istället har jag sju timmar kvar på jobbet att traggla. Ett måndag till fredag jobb känns alltmer intressant! Frågan är hur mycket jag skulle förlora på att jobba en extra dag i veckan och ta bort en lördag? Hmm.. Tål att tänkas på.. Vad hittar du på idag?


Mmm.. me love!

Sitter här i soffan med en stoor kopp te, man skulle kunna kalla det balja också, och bara njuter av mitt nystädade hem! Imorgon (Lön! yeey!) ska jag införskaffa mig en golvmopp också, sen är det så fint som det bara kan bli! :)

Mamma och pappa var här en lång stund och drack kaffe och pratade. Sen hjälpte pappa mig att bära ner lite saker i källaren som bara stått här i vardagsrummet och gjort mig galen! Galen, I tell ya! En gammal tv, tex. Som bara stått där i vägen och samlat damm och stört feng shuin i rummet. Nu är den väck. Harmonin är åter.

Dessutom ska jag nog avbeställa den där almanackan. Har bestämt mig för att jag vill ha lite saker till vardagsrummets väggar istället, så jag ska lägga de pengarna på ett &-tecken istället. DET är verkligen något jag ska jag unna mig själv i julklapp.. HA! En almanacka? När jag kan få ett sånt här istället


Men det är ändå inte riktigt ett sådant jag vill ha. Jag vet precis hur det ska se ut. Är inte 100 på att betong är vad jag är ute efter. När jag är ledig nästa gång, (och utan barnvagn) ska jag nog ta mig till lite affärer och titta runt lite. Åh, mitt vardagsrum kommer bli så fint när det är helt klart! Just nu känner jag det i hela kroppen! De sista detaljerna kom som en blixt från klar himmel. Nu är det bara att göra de verkliga..

Nu är teet slut och jag ska kila hem till J igen.

Hoppas ni haft en bra dag ni med?

 


det här...

0-627c52060255004d96b39093620bca38.png

det här är alltså min klädkammare, där allt bara slängdes in vid flytten. Idag ska jag återta kontrollen över den! Om ni inte hört av mig på en vecka vet ni var ni ska börja leta..


Helt seriöst..

jag borde ta tag i den här dagen. Hem och diska, städa ur klädkammaren, tömma de där sabla kartongerna jag skrev om häromdagen. Hitta kameran. Lovade på heder och samvete bilder på mitt hem den här veckan till en vän. På heder och samvete. Förstår ni vad jag gett mig in på?! Mamma och pappa kommer över och ska hjälpa mig lite senare (så att det blir gjort öht, jag förstår nog ;p)

Allt detta borde jag alltså göra. Inte surfa runt och hitta så här fina saker att jag blir sjuk!





De här skulle stå så bra i Alicias lilla lekhörna. och inte var de alldeles för dyra heller. Dessa av märket Jabadabado går b la att hitta på House of Hedda.

Nu har teet kallnat och som sagt: Lovat bilder över hemmet. Bäst att bege sig hemåt då :)

Dags för nya tag! (igen..)

Ledig idag. Najs :)

Nu blir det frukost, bestående av äggröra, bacon och grönt te. Gi när det är som bäst ;)
Återkommer när allt är uppätet :)

Vad äter Du till frukost en ledig dag?


God morgon!

Igår var en väldigt rolig och trevlig dag, men hektisk så därav min dåliga update..

Hade kebablunch på jobbet. Vi har så lugnt på tisdagar så vi hann sitta nästan allihop samtidigt och bara skratta och prata lite tillsammans. Kan verkligen behövas ibland.

Sen slutade jag vid 16 snåret, gick hem till J och hämtade lite saker, sen hem och göra ordning mig och så åkte jag till en vän för en mysig tjejkväll med skitsnack, te och choklad (och gooda smörgåsar hennes man bakat) och Desperate Housewife. Tack underbaraste! :)

och sen  var klockan 22:30 och jag fick skjuts hem till J igen. Han spelade lite, jag läste senaste Cosmopolitan, tills jag nästan somnade i soffan med tidningen över mig, så då gick vi och sov.

Idag har  jag snoozat i en timme, ingen höjdare, för jag var faktiskt tröttare sista ringningen än första.

nu blir det te och rostat. Sen jobba hela dagen lång.

Ha en bra dag därute!

och så...

3333cdc029ffac10daf4ca8e09a8f8f8.png

och så var det dags för frukost :) jag vet att jag skrev för länge sen att pressbyråns kaffe inte var något för mig. Men deras latte är! :)


anledningen till...

401fae04a355a50e882f222b76e8c036.png

 

anledningen till att det inte blir något längre inlägg idag ser ni här ovan. "speltangentbord" går inte att skriva på! (i alla fall kan inte jag det utan miljoner stavfel och hysteriutbrott) note to myself: kom ihåg att ta med din egen dator hit nästa gång!

God morgon förresten! nu bär det av till jobbet. Vad ska Du hittapå idag? :)

update: om man tänder lampan går det lite bättre. men jag vill känna ett "flow" när jag skriver. inte leta tangenter..


sitter med...

sitter med kings of leons "use somebody" i högtalarna och tittar ut genom mitt fönster. Och så slår det mig bara hur jädra fint det egentligen kan vara med höst, och hur skönt det kan vara att bara sitta och reflektera över sådant ibland..


Tystnad...

Lilltösen har blivit hämtad av sin pappa och jag sitter nu i soffan och bara fascineras av tystnaden. Skräms lite av den också, men det är skönt att vila öronen en liten stund med. 

Borde inte sitta här, utan borde ta tag i disken och de där sabla kartongerna som är kvar. Hey! Jag flyttade ju bara in i MAJ! Whats the rush liksom..

Om en timme slutar stora älsklingen sin dag, så då blir det till att ta sig hem till honom och störa honom med mina dumma frågor. Ska släpa med mig datorn också och slänga in photoshop och ev byta Vista mot XP. Har inte riktigt bestämt mig än. Jag gillar bildprogrammet som kommer med Vista. Nåväl.

Och ja. Jag har beställt en sån där almanacka nu. Tjo, så det kan gå! :)

Nä. Lite latte först kanske, sen ta itu med det tråkiga..

Tjipp!

Personlig almanacka

Jag blev just tipsad om den här sidan. Här kan man göra sina egna personliga almanackor. Kul tycker jag!

Och personliga är precis vad de kan bli! Här kan man välja allt från färgen till fram- och baksida, vad som ska stå på, ända ner till färgen på gummisnodden som håller ihop den! Du kan t om få insidan precis hur du vill ha den! Om du vill ha randiga sidor eller inte, om du vill ha med "dagen träning" osv osv.


Jag skulle nog välja den här framsidan. Men med en påminnelse om att jag är en Good Enough Mom.


För 275 kr är den Din. Inkl moms och frakt inom Sverige. Leverans inom 2 veckor.

 


Förövrigt..

Förövrigt vill jag så gärna ha en ny design till bloggen.. Vet nästan precis hur jag vill ha den. (blev ju kär i den där layouten jag var med och tävlade om, men jag vann inte. surprise! ;) ) Skulle ju vara smidigt om man kunde lära sig göra egna!

Ni som gör egna designer och använder Er av photoshop.. är det något mer man ska skaffa sig?

Vård Av Barn

Hemma idag. Så fort jag klev innanför dörren till sovrummet igår insåg jag att det här skulle bli en lång, kort natt.

Al har sovit oroligt hela natten. Varit nästäppt, hostat, sagt att hon haft ont, men mer diffust om var. Hon har varit törstig, varm, tagit av sig pyjamasen, frusit, tagit mitt täcke och min kudde, skulle sova på min arm, skulle inte sova på min arm osv osv. Så när klockan ringde där vid 5, hade jag fått sova 2 timmar. Inte sammanhängande. Alicia hade somnat ordentligt runt 4 snåret. Nä. Så idag är det nog både vård av barn och vård av mamma.

Nu är hennes fötter och händer alldeles iskalla men hon verkar pigg ändå. Fast det här gav mig också en extra dag med min lilla älskling. Runt 14 - 14:30 kommer hennes far och hämtar henne..

Vad vi ska hitta på tills dess vet jag inte riktigt. Skulle vara mysigt att bara slänga på en film och ta det lugnt och mysa i soffan, men hon har ju inte ro att titta. Slutar alltid med att jag är som uppslukad och hon leker med något annat. Det enda hon verkligen tittar på är "Små Einsteins" och måste jag se ett avsnitt till av det så kräks jag!


Vad är det med allt skrikande i dagens barnprogram? Är det enda sättet för dem att få ungarnas uppmärksamhet? Ungefär som att dåliga låtar alltid har halvnakna kvinnor i sina videos.  


coconut?

Lade just på luren efter att ha pratat med J i telefon. Imorgon är första dagen på hans nya jobb (grattis älskling!) och både jag och Alicia börjar tidigt, så det blev en "snabbis". Lade på med orden att jag var tvungen att ta fram kläder och sånt till Al, så det var klart imorgon bitti. Puss och saknar dig och jag saknar dig mer. Klick.

Sen tar jag och ställer mobillarmet, 4:45 piip! 5 timmar och 5 minuter var det kvar till alarmet skulle ske (min telefon är så otroligt snäll och upplyser mig om sådant dumt. Snacka om att stressa upp sig istället för att somna! Måste.sova.nu!) och vad gör jag? Jo. Jag startar datorn och skriver ett blogginlägg om skiten.

Nöt.

(nu är det bara 4 timmar och 50 minuter kvar btw)

Årets onödigaste pryl?

Det här måste väl ändå vara onödigaste prylen iår?





Enligt Inreda.com kan man med denna tång enkelt och på ett smidigt sätt göra sina snöbollar. "Stoppa den i snön, kläm ihop och vips så har man en alldeles perfekt snöboll färdig att kastas mot sitt mål eller till snölyktorna. Du slipper kalla och blöta händer och vantar."

I say: what?! Men om du nu vill slippa detta och tycker det gamla hederliga sättet är alldeles för omodernt är den din för 148 kr + frakt. Som hittat! (Om det ens blir någon snö! Hur funkar den på slask tro?)

Inne igen!

Sådär ja. Då var vi inne igen efter en mysig eftermiddag i lekparken. Solen sken. J kom dit. Alicia sprang omkring i sina sköna galonisar och det enda jag saknade var en stor latte. Då insåg jag vad som ska bli mitt nästa "onödiga" inköp:







Take away kaffe får en ny innebörd. Nu vet jag att de varit ute på marknaden ett tag, Men det var just idag jag verkligen insåg hur mycket jag ville ha en. Kära tomten..

Ny inriktning?

Vännen plingade mig på msn. "jag tycker du ska bli inredningsdesigner" söt. Ja, sanningen är att jag många gånger tänkt att åtminstone bloggen ska få ta den inriktningen. (som om det inte fanns tillräckligt många sådana, precis som modebloggar. Poppar upp som små svampar)

Men nu är det så att här hemma gäller inte Shabby chick! INTE! Här gäller "jag köper vad som jag tycker är fint"-stilen. Något avskalat, men ändå måste det finnas något roligt och personligt.

Nåväl. Här hemma håller vi på med att träna att gå på pottan. Det går "sådär". Och såklart var jag tvungen att slänga min mopp och skurhink när det hade varit översvämning i källaren och jag använde den till att torka upp ett par centimeter vatten från källargolvet.. Men det är bara att ta tjuren i hornen när hon ändå visar intresse för att gå på pottan. Så jag behöver väl inte skriva att tvättmaskinen gått en hel del den här veckan hon varit hos mig.

Nu hittade jag denna underbara tingest på Spacebabies.se, synd bara att de bara har försäljning för butiker (men den som finner lär väl hitta en sådan butik antar jag) och synd också att den bara fanns för barn. Tänk vad roligt det skulle bli att moppa om man fick ha en sådan här! Och det står ju överallt att barn i 2½ års ålder vill hjälpa till med riktiga saker !

När du har kissat färdigt på golvet kan du väl torka upp efter dig? -Jaaa! :)

 


znark

Jorå. Jag somnade med Alicia igår kväll, ovanligt va? Klockan 5 imorse gick jag dock upp och släckte alla lampor som lös i hela lägenheten. Klockan 7:30 gick vi upp. Kändes ju nödvändigt.

Drömde så konstigt inatt. Drömde om en kompis, att hon fått barn. Det är ju iochförsig inte så konstigt, hon har redan 2, men det var deras namn! Riddarhjärta och Tass. "är du seriös?" frågade jag. "heter han Riddarhjärta i tilltalsnamn??!" Så gjorde jag narr av namnen! "kunde de inte hetat Tass och Tuss?" osv osv. haha. Absolut inte sån jag är! 

Nu sitter vi här i soffan och tittar på Nalle puh och jag dricker en latte. Sitter och funderar på vad vi ska hitta på idag..

Vad ska Ni hitta på idag?


Tröttmössa och sockerchock. Ingen bra kombo..

Nopp. Det är verkligen ingen bra kombo kan jag lova. Jag är så ruskigt trött just nu att jag nästan skulle kunna somna sittandes, medan dotra är totalt motsatsen. Får mig att undra om hon kommer somna överhuvudtaget detta dygn? Jag kanske skulle ha smakat lite av hennes lördagsgodis? ;)

Nåväl. Varit på gympa idag. "kryp som myror"- style. Friskis har "hoppis och skuttis" varje lördag. Jag vet att Al egentligen är lite för liten än, gränsen är 3 år, men det är bara 6 månader, och hon ÄLSKADE det. Att få springa det fortaste hon kunde! Att få hoppa! Att få cykla med benen i luften! Att få springa IGEN! och så för att avsluta det hela: att smyga så tyst hon kunde. För att sen springa lite till, även om det inte var några andra barn kvar i salen. Söt. :)

Hem och tokstädade lite. Upptäckte ovälkomna gäster. Jävla bananflugor vad äckliga de är! :( Sen kom de välkomna gästerna och vi fikade lite och de hade med sig lördagsgodis till Al och sina barn. Därav sockerchocken :) (att vi dessutom åt bullar stora som en vuxen persons handflata kan väl inte ha med saken att göra?!)

Nu har vi ätit lite middag, indiskt idag, och Alicia sitter i badet och jag sitter bredvid och skriver detta medan jag försöker hålla mig vaken och lyssnar på hennes lek med badankorna. (pappaanka ska åka och jobba lite men kommer snart och hämtar på dagis! NU kom pappa tillbaka! "nu jag köpt dig godis" säger hon med mörk röst "men först äta maten" :) ) inget kaffe och ingen energidryck på hela dagen. Jag är bara fascinerad över att huvudvärken inte slagit till än.

Fast nu är det dock dags för mig att ta upp den här lilla damen och stjälpa henne i säng.

God kväll!

Just ja! Jag är förresten med och tävlar om en layout hos den här tjejen. (inget jag måste skriva, men jag gillade hennes blogg så jag länkar ändå! )

Tjing!

Till min älskade dotter


Underbar röst - underbar text..


mörkret ligger...

-b47816291f547fd786638b0e4278daa.png

mörkret ligger tungt över taken, endast jag är vaken. Med nattlampan och alicias tunga andetag, som enda sällskap. Jag grubblar inatt. Skulle somna tidigt hade jag tänkt, men icke. Tog ett bad, satte mig vid datorn, slötittade på tv. Något gnagde inom mig. Kom in i sovrummet, hör al och tårarna kommer. Jag inser att jag måste släppa mina skuldkänslor. Jag kan bara göra det bästa för henne utifrån situationen vi satt henne i. Jag måste inse att kärnfamilj inte alltid är det bästa. Men det är svårt. Och jag gråter. Och bara nattlampespöket ser mina tårar. Imorgon är en ny dag. The show must go on..


nu är...

146f79fb62be54d9a045039ebddc98aa.png

nu är den här!!


En majsdildo någon?

Inte för att jag behövde, och inte för att jag tillhör VeckoRevyns målgrupp, men häromdagen tog jag ändå in ett nummer när det var dags för fika. Jag tror en av rubrikerna var "OMG-sex". Men jag minns inte om det var någon annan tidning. Slitz eller Aftonbladets söndagsbilaga eller nåt.

Vilket som, så var det alltså läsarnas bästa tips, för bra sex. Där skrev en tjej om den gången batterierna i hennes dildo tagit slut. Då blev hon så frustrerad att hon gick igenom hemmet för något att kompensera med. När hon hamnade iköket fann och då.. tadaa.. en majskolv!

Den var tydligen väldigt bra, för den var knottrig och.. ja, jag lämnar det där, med orden att hon skulle se till att alltid ha majs hemma! Men jag tänkte tre saker.

1. Hur kan man bli så jävla kåt, att man tar en majskolv från köket, istället för att ändå använda dildon (som faktiskt, i min mening, skulle göra samma nytta utan batterier.) Majsen vibrerar väl inte av sig själv eller? Nöden är uppfinningarnas moder heter det ju, så jag kan förstå själva grejen, men hon hade ju redan en leksak?

2. Var det färsk eller konserverad majs? Inte för att det spelar någon roll för mig, men fatta vilken deal tjejen gör om hon köper konserverad, som faktiskt innehåller 4 för nästan samma pris som en färsk! :)

3. Jag kommer ALDRIG äta majskolvar hemma hos någon annan!



Bloggtorka igen...

0-2e4dc6f577f41332598f3d0c595337b4.png

Bloggtorka igen då.. Trist. Har haft stora funderingar på om jag ens ska fortsätta. Vad är det för intressant med mitt liv, liksom. Men jag ska försöka hitta lusten igen :) nu ska jag försöka hitta musfällor. Gotta love inventering! Om två timmar ska jag hem till min älskade j för fredagsmys framför en film. Vad ska du göra?/vad har du för dig just nu?


efter solsken...

0-18def7d7892d851f9d71cdf37d12bfe0.png

efter solsken kommer vinter. Eller nåt. Marabous sommar choklad var en stor hit hos mig, om än något söt. Nu kommer alltså marabou vinter, med karameliserade kakaobitar, samt nejlika, kanel och vanilj. Mycket god! :) håll utkik!


Förstår inte riktigt..

varför bilden i förra inlägget blev på sniskan. Jag tog det rakt upp och ner. konstigt. Men ni ser ju i alla fall vad det föreställer, även om ni måste vrida huvudet lite grann :)

Snart är det sängen för min del. Känns som om klockan är mitt i natten. Både jag och J blev förvånade att klockan (då) bara var 21, för båda halvsov i varsin del av soffan. Det är härligt nästan jämt att vara småbarnsföräldrar, eller hur älskling? ;)

Appropå det så är Al nu en hel vecka hos sin far för första gången. Kändes jättekonstigt att lämna henne där ikväll. Men hon var jätteglad över att komma dit igen, och bara vinkade och sa "hejdå", precis som hon gör på dagis. Älskar henne så mycket!

Nu kom karln ut ur duschen.


herrårå! ;)

efter en...

-934bb257155775d418b0e80b0dac70a.png

 

efter en mysig söndagsfrukost framför barnprogrammen, ska vi nu slänga oss i ett härligt skummande bad! Doftar ljuvligt! :) sen blir det nog lite kanelbullar till eftermiddagen. Det är ju trots allt kanelbullens dag idag! :)

 


fortfarande vackert,...

0-5ea21aa69a081392bb77fab1c2f4cd15.png

fortfarande vackert, men nu är det inte bara kallt, utan svinkallt!


visst.fine.whatever.

som rubriken lyder.

Hjärtat snörps åt och bröstet blir iskallt.

Visst. Fine. Whatever. Jag orkar inte.

Det är tanken på att jag har Alicia som håller mig över vattenytan..



Tjipp..

Så var det dags igen. Känns nästan lite larvigt att prata eller skriva om det när jag vet att det har enbart med hormoner att göra.. Så jag tänker inte göra det. Förutom att jag skulle behöva en kram. Jag saknar J otroligt mycket just nu..

Men! från det ena till det andra, så har jag fixat tvättmaskinen idag. Helt på egen hand. En god kvinna reder sig själv. Kände mig faktiskt jäkligt händig efteråt. Det är så skönt att faktiskt klara vissa saker själv. :)

Och imorgon är det fredag och sen är det ledig helg. Najs!

Nu ska jag hoppa i säng.

God natt på er!


Torsdag

Idag har det varit torsdag. Hela dagen. Vaknade tidigt, tyvärr, eftersom Al höll låda nästan hela natten. Jag förstår verkligen inte varför hon är så orolig! :( Åt en mysig lång frukost, röjde lite och så kom J över med sin lilla kille. Eller ja, liten och liten. 9 månader idag!

Alicia var så gullig mot honom hela tiden och lånade ut sina saker (nästan) helt utan problem.. Åt lunch, och sen gick vi ut en stund för att barnen skulle få sova. Den enda som somnade var hennes grabb. Så Alicia har varit lagom rolig på eftermiddagen faktiskt.

Sen åkte J hem för att hämta sin dotter på dagis, och jag och Al gick hem igen. Så när klockan slog 15, kom Pline innanför dörren. Drack lite kaffe och åt några kakor. Snackade skit i soffan. Mysigt!

Och nu har vi ätit middag jag och Al. Korvpytt. Så enkelt, så snabbt, men så gott. :)

Nu är den lilla damen här hemma ganska så trött. Märks på att hon är alldeles för lugn.. Tittar på bolibompa och sen är det nog natt för henne.

Förövrigt har jag betalat in handpenningen på resan idag! :D (bara 9 månader kvar! :P)

Tjing!

RSS 2.0