VAB idag och imorgon

Igår var ingen rolig dag. Fast natten till igår var nästan värre. Skruttan vaknade vid 21 och bara skrek. Inte förrän klockan 5 fick jag henne att somna och sen sova 2 timmar i sträck. Sen sov hon hela förmiddagen. Hade fått en läkartid kl 14, för någonstans mellan att hon sov och att hon bara skrek, hade jag fått fram att hon hade ont i öronen och munnen..

När det så var dags för oss att gå dit var hon helt lelös. Otäckt faktiskt! Men så fort vi klev in till receptionen på vårdcentralen så var hon pigg som en mört! Knasiga barn. Hon gör jämt sådär. Hoppas hon slutar med det, för tyvärr så gör jag likadant. "nej men jag mår bra! det är sant!" men egentligen vill man bara lägga sig ner och försvinna ett tag..

Nåväl. Fick pencillin utskrivet och det bet hårt tydligen. För om hon igår låg knappt kontaktbar i soffan har hon idag hoppat i den. Jaja. Hon får vara hemma idag och imorgon med mig och resten av veckan med pappa sin. Det blir nog bra det här.

Idag har jag haft telefontid på morgonen, ringt Telia, jobbet, vårdcentralen (igen, fick så knepig dosering på pencillinet "10 ml 2 till 3 ggr i fem dagar" men om jag ger henne 3 ggr om dagen räcker inte dosen han skrev ut.. )

Däremot var lördagen otroligt mysig! Efter att ha ätit lunch med J och hans lilla tjej gick vi hem och fixade fint för att ha adventsfika med min familj. Massor av tända ljus, glögg och pepparkakor och skratt. Trevligt, trevligt. :)

Nu ska jag försöka komma på vad vi ska fördriva tiden med här hemma. Några tips?

annorlunda adventsljusstake...

0-577feff65c0946362ed4c49cd621e61e.png

annorlunda adventsljusstake fick jag med hjälp av vanligt salt och lite flingsalt över det. Man tager vad man haver som det heter :) Kom ihåg att inte använda dig av socker för det kan ta eld! Sen ska jag också sätta fast siffror i zink. Men de är hos J, och där härjar influensan (nej inte svinis, men nog så illa ändå!) så de får ligga kvar där ett tag till! Ha en skön första advent!


så om...

0cc481f0b482214f96f363c5d1895224.png

så om man HAR kolik, då är man inte snäll utan.. Ja vadå lenita? Dum, elak, ond? Jag tycker mer och mer illa om utrycket "snäll" när man pratar om bebisar.. (om ni inte kan läsa texten står det: han är jättesnäll, han sover och äter. Inget kolikbarn här inte, säger den stolta mamman")


Kommentarsvar: Maria :)

Mjo. det stämmer alldeles riktigt att jag jobbar där. *blir en smula paranoid* ;) Nej, jag skulle inte rekommendera det om du har "riktiga"ryggproblem, faktiskt. Det blir en hel del lyft men mycket är ju beroend på var i butiken du hamnar. Hamnar du "bara" i kassa, så blir kanske problemet mer att du sitter och står still och faktiskt tunga lyft (om än utslaget på mindre vikter per kund) Men hamnar du på "golvet", så är det mycket tunga lyft per gång och ibland inte så snälla arbetsställningar. Du kanske måste ner på golvet och krypa tex. för att nå en hylla. och frukt och mejeri känns ju som väldigt avlägsna avdelningar om du har problems.. :S 

Känns trist att vara en glädjedödare.. men det är ju inte för inte som jag har ont i ryggen till och från, en arbetskamrat ska operera höften och en går till kiropraktor och massör regelbundet.. Tyvärr.. :( 




alicia och...

0-7cb47f0dbbe4435a9fa13b73578de88c.png

alicia och jag har pyntat hallen idag! Och gjort fint i köksfönstret :) mys!

uppdatering: det är alltså mörklila och rosa hjärtan. Ser nu att de ser blå ut..


Enligt livsmedelsverket...

76cf37de9aa08ab3f10f7fbff2495e4d.png

Enligt livsmedelsverket innehåller den här burken tre gånger mer koffein än red bull och kan leda till koffeinförgiftning redan efter två burkar. Säljaren och distributören annica olofsson säger att "man kan ju bli alkoholförgiftad om man dricker för mycket alkohol" och "vi säljer inte cocaine till barn". Ett 10-tal svenska butiker har börjat sälja drycken redan. (källa: metro 24/11) Min fråga är hur f*n man som handlare kan stå för en produkt som heter cocaine!?


Tandvärk? No more.

Fick tandvärk i lördags. Ena visdomstanden som krånglar för mig. Inte najs. Mamma brukar säga att det är för att jag inte gått på högskolan som de växer snett "du är sne i din visdom" skojar hon. Haha.

Igår var J här med lite whiskey att gurgla i. Japp. Jag använder endast denna alkoholhaltiga dryck from hell, till att gurgla med. Oavsett ålder. Oavsett sort. Det hjälpte inte, fast den var 18 årig eller nåt. Imorse hade jag så ont att jag knappt kunde gapa för tandborstning.

Ringde tandläkaren. Jodå. En akuttid klockan 9 blir det bra? Jag tar den! svarade jag ivrigt. Tillbaka till stan från jobbet, hann bara dit och vända. Fick en jättetrevlig tandläkare. Doktor Allan hette han. Jag gillade honom redan där. :)

Han frågade vad jag hade problem med. Visdomstanden. "så den vill du alltså att vi tar bort?!" Tjoff. några minuter senare var jag bedövad i hela vänstersida av ansiktet (nästan) och hade en tandläkare hängandes över mig som bände loss en tand ur käken på mig. Halv 10 var jag både en tand och tusen spänn fattigare. Tack och hej.

Var bara att sjuka sig från jobbet, då jag inte fick göra tunga lyft på 2-3 dagar. Så nu ligger jag här på soffan och tycker synd om mig själv. Och om Alicia, som faktiskt börjat sova ordentligt men som jag nu väckte tidigt för att hon skulle till dagis. Men hon får faktiskt vara där idag. Hon har inte så lång dag ändå. Och jag hoppas på att bedövningen ska släppa innan jag ska hämta henne.

Men nu ska jag väl i alla fall inte behöva ha mer krångel av den här tycker jag!

Tjing!

Mardrömmar!

Igår somnade jag uppochner i min säng. Eller ja. Huvudet vid fotändan och tvärtom. Pippi Långstrump-style. Och jag tror det var därför jag drömde så otroligt många mardrömmar! Mina energier blev rubbade.

1. Drömde att Alicia varit hos sin pappa och kom hem med kortklippt hår! PAGE! på min tös som just nu har långt, lockigt hår, som visserligen inte går att borsta utan gråt och tandagnisslan, eller en halv flaska med Natusan spraybalsam (Guds gåva till toviga barn btw!) Jag blev så arg och så ledsen, kunde verkligen känna hur det sved i hjärtat. Men inte hade de klippt fint heller! Så jag skulle tillbaka och klaga och få pengarna tillbaka. Så var det stängt och vi kom in till en annan frisör som klippte det fint. Men åh vad ledsen jag kände mig!

2. Drömde att jag var på flykt tillsammans med några andra. Vi åkte i en typ pickup. Jag hamnade längst bak. En man med motorcykel knappade in på oss. Jag slängde ut en massa potatis (!) som gjorde att han körde omkull och dog. (jag vet! Väldigt dramatiska drömmar) Sen kom det några fler efteråt, men när jag skulle göra samma sak, så försvann de bara. Hon som körde sa "fan! De fuskar ju!" och när jag vände mig om så stod en tjej bakom mig, med såna där typiska fantasyfilm kläder och blåste i ett blåsrör, så jag fick något i halsen. 

Och det där medlet skulle döda mig långsamt. JAg visste det. De som körde visste det. Jag fick ut taggen men började genast känna hur jag tappade känseln i kroppen och fick svårt att andas. Otäckt. Men jag vaknade till.

3. Hamnade i ett hus med massor av "ovanliga" människor. Två killar stod och tittade jättelänge på mig. De var fulla med tatueringar och piercingar. Så kom en av dem fram till mig och säger "fan vad coolt! Hur har du gjort för att få så där. Så att det liksom hänger ut över byxorna?!" Då menade han mitt höftfett! Jag drar upp tröjan och ser hur alla mina bristningar från graviditeten nu är stygn. Fula svarta stygn över både höfter och mage.

Är det inte konstigt hur man kan få till drömmar egentligen?

Idag är det femte eller sjätte dagen jag har huvudvärk. Inte najs. Det kan släppa för korta stunder, men sen återkommer det igen.

Snart ska jag dra mig till jobbet. "Moffar" hämtar Al på dagis idag, så när jag kommer hem vid 19 snåret, ska vi nog vara uppe en liten stund extra och titta på Tingeling (nya favoriten här hemma! Me like!) och ha fredagsmys..

Och vet ni en sak?! Al sover numer i sin säng. Somnar där och sover där. Idag vaknade hon inte förrän kl 6 och då bara för att min klocka ringde första gången då! Underbart! :D Nästa steg är att hon ska lära sig somna utan att jag måste sitta bredvid hela tiden.

Tjing!

och jag...

0-2f0c9a92cb9c23d336efebec620930c2.png

och jag som aldrig läser vi föräldrar längre, fick bara en ingivelse så här till rasten och smet med en ut. Och så skriver de om mig och alicia. Vilken grej! :)


Skallebank och tävling!

Har en riktig skitdag idag. haha. Typiskt va att jag ska återkomma efter ett långt uppehåll med ett sådant inlägg va? ;)

Nåväl. Regn hela dagen och mens är ett faktum man inte slipper ifrån. Röda veckan innebär dåligt humör och huvudvärk, men idag har det varit det värsta jag varit med om! Typiskt att man ska må som sämst när man är ledig! Gråtit ett par gånger, tappat humöret lite mer. Stackars Al och Stackars J. Idag skulle jag helst ha varit helt ensam och bara krupit ner i sängen och sovit lite till..

En positiv grej jag kan rapportera om är att Alicia faktiskt somnade i sin egen säng igår på ca 30 min. Kvart över åtta satt jag själv i min soffa, hon sov och jag var vaken. Har ju inte hänt på flera månader! I fredags tog det mycket gråt från oss båda och två timmar.. och då satt jag ändå precis bredvid henne. Men nej. "Jag VILL inte sova min säng! Jag ääälskar ju diiig!!" (det senaste när hon inte får som hon vill.. "får jag glass, mamma?" "nej, inte nu vi ska äta" "Men jag ääälskaaar diiig" Suck..)

En annan positiv grej är att när man har dåliga dagar, då får man mysa i soffan. och äta godis. och titta på film. Och då får mamma sitta lite och surfa. Och då hittar mamma nya bloggar, och tävligar, som denna! Tyckte den passade mig så fint, eftersom jag tittade på en sådan för inte så länge sen, men min plånbok sa nej. (och anledningen till det var den här händelsen som ni kanske minns? Min lönespec sa "hahahaha! Här får du för att du är så orutinerad och måste sjuka dig för att du druckit alkohol, som du inte gjort på flera år. Vad skulle det vara bra för? Hoppas du lärt dig något!". Typ. och nej. Jag har inte druckit en droppe alkohol sen dess. Cola ftw!)

Om det inte regnar ska jag nog ändå dra ut tösen i lekparken. Måste få lite frisk luft idag. Men jag är så trött, så trött.. Vi får se hur det blir. Vissa dagar kanske är bäst att bara vara inne på också..

Tjing!



en latte...

0-28702ab5014b2bbd056cfa86aadfbc3e.png

en latte medan jag väntar på tåget. Haft bloggtorka delux sista tiden. Inte bra. Men vad finns det att berätta? Glöggen är satt. Två veckor kvar, sen är den klar. Luktar otroligt gott där hemma nu! Al har kommit hem igen, för att bo hos mig 3 1/2 vecka på raken. Försöker mig på att sluta med godis, snacks och läsk. Egentligen tänkte jag väl börja räkna "points" men att sluta med dessa socker bomber är nog en bra början! Kärleken leker och frodas, det blir kallare och kallare ute, och snart är det första advent = pepparkaksbak. Thats it typ. Själv då? :)


jag vet...

0-1bb8906ab09b1c83fb05270ee6a7d51c.png

jag vet inte om jag är så nöjd med det här vädret..


äntligen! Kom...

69e09c90467246c80dee2f1d457c1de1.png

äntligen! Kom just innanför dörren, och möttes av den här liggandes på hallmattan. Oh! Jag kan knappt bärga mig att öppna den! Och imorgon ska jag göra en julscrap och sen en sats glögg. Nu är det nära gott folk. Nu är det nära! :)


på väg...

0-54df01e1e323dc476515b5d41c4e0ea6.png

på väg ifrån jobbet nu, ska träffa J för en fika. Jag älskar honom för det. Inte för fikan, utan för det faktum att han vill hitta på saker med mig. Inte bara sitta hemma, även om det kan vara skönt det med. Vi kan lika gärna köpa med oss mat hem, som vi kan sitta kvar. Vi kan gå på bio likväl som vi kan sitta hemma och titta på en film. Och just att vi delar den där balansen är så underbar! Ja. Han gör mig lycklig.


RSS 2.0